MERSİN / MEZİTLİ - Kocayer Ortaokulu

"Okulum Temiz" Belgelendirme Programı

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ilgi (b) Bakanlık Makamı Onayı ile "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Bu itibarla;

Okullarda hijyen ve sanitasyon kalitesinin geliştirilmesi ve ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması amacıyla Ek-1'de yer alan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"nun belgelendirmeye esas doküman olarak kullanılması,

Okulların belgelendirme başvurusu öncesinde kılavuz şartlarına uygunluğu, Ek-2'de yer alan  "SB.FR.059 OTB Öz Değerlendirme Soru Listesi" ile gözden geçirmeleri,

Belgelendirme başvurularının 4 Ağustos 2020 tarihinden itibaren, Ek-3'te yer alan "SB.FR.057 Okulum Temiz Belgelendirme Başvuru Formu"na uygun olarak http://merkezisgb.meb.gov.tr/belgelendirme adresinde "Yönetim Sistemi Belgelendirme Portalı" üzerinden alınması,

Kılavuz şartlarına uygun olduğu değerlendirilen okul/kurumlara Ek-4'te yer alan "SB.FR.060 Okulum Temiz Belgesi"nin düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda belgelendirme programının uygulanması ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için müştereken belirlenen kriterlere uygun olarak yetkilendirilen Tetkik Görevlilerince belgelendirme faaliyetleri yürütülmektedir.